Nova ograničena serija Sandero Stepway Freedom 1,5 DCI sa 90 KS

* 50 litara je zapremina rezervoara
* 3,8 litara je prosečna potrošnja na 100 km
* 98 grama je emisija CO2 po km

 

 

Na našem tržištu odnedavno je u ponudi Nova ograničena serija Dacia Sandero Stepway – specijalna verzija “ Freedom“, opremljena sistemom Media Nav Evolution i kamerom za vožnju unazad.

Tu su i nove, aluminijumske  felne od 16 inča, dok je srednji stub između prednjih i zadnjih vrata u crnoj boji. Ono što dominira celom kabinom je svakako novi multimedijalni sistem „Media Nav Evolution“ sa ekranom osetljivim na dodir od sedam inča, koji ima USB utičnicu, MP3, snabdevenje navigacijom sa „Adriatik“ kartama.

U zavisnosti od motora, ova verzija se prodaje po ceni od 10.600 evra sa benzinskim turbo motorom 0.9 litarskim Tce (90 KS), odnosno 12.800 evra sa dizel motorom 1,5 DCi sa 90 KS.

Stepway  sa početnim paketom opreme „ambijens“ košta 9.400 evra sa benzinskim i 11.600 evra sa dizel motorom.

Na testu „Auto Fleša“ smo imali verziju Freedom sa dizel motorom, uparenim sa petostepenim manuelnim menjačem koji poseduje manuelni klima-uređaj, putni računar, parking senzore, kameru za vožnju unazad, regulator i limiter brzine, svetla za maglu, LED dnevna svetla, daljinsko centralno zaključavanje…

Zapremina prtljažnika je 320 litara, a sa obaranjem drugog reda sedišta dobija se čak 1.200 litara. Zapremina rezervoara je 50 litara što ga, uz činjenicu da ima dizel motor, čini izuzetno ekonomičnim vozilom i daje mu veliku autonomiju vožnje. Praktično je moguće sa jednim rezervoarom otići iz Beograda na more i vratiti se nazad.

Dacia Sandero Stepway  u svakoj opremi je u suštini prerasla svoju klasu i nalazi se na pragu crossover vozila. I po dimenzijama i po karakteristikama, pri čemu je i klirens veći za 20 mm od standardnog Sandera odnosno od tla je udaljen čak 173 mm.

Dacia Sandero Stepway ima i celu paletu novih boja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *