Jeep® Compass

Jeep® Compass: potpuno novi kompaktni SUV donosi neprevaziđene mogućnosti pogona 4×4, dinamiku vožnje svetske klase i karakterističan, autentičan Jeep dizajn

• Jeep Compass u prodajne salone odabranih tržišta stiže u julu

Potpuno novi Jeep® Compass pruža neprevaziđenu kombinaciju karakteristika koje uključuju legendarne, najbolje u klasi terenske mogućnosti pogona 4×4, savremen i autentičan dizajn brenda Jeep, izvanrednu dinamiku vožnje po kolovozu, slobodu vožnje sa otvorenim krovom i čitav niz naprednih, intuitivnih funkcija povezivosti i bezbednosti.

U cilju zadovoljenja različitih potreba korisnika širom regiona, potpuno novi Compass nudi dva benzinska i dva dizel motora za ukupno osam različitih kombinacija pogonskih sistema i četiri različite konfiguracije: Sport, Longitude, Limited – verzija iz vrha ponude po pitanju prefinjenosti, standardnog tehničkog sadržaja i opreme – i Trailhawk koji nudi Trail Rated 4×4, pogon najboljih sposobnosti u svojoj klasi zahvaljujući posebnim standardnim funkcijama dizajniranim za klijente koji imaju najveća očekivanja po pitanju terenskih mogućnosti.

Karakterističan, savremen, autentičan dizajn brenda Jeep sa vrhunskim funkcijama i slobodom koju pruža vožnja sa otvorenim krovom

Dinamična, upečatljiva linija krova i snažna ojačanja blatobrana stvaraju zadivljujuć profil. Prepoznatljivo okruženje u potpunosti uokvireno prozorima (DLO), sa elementom koji se proteže čitavim obimom vozila, i dostupni krov u sjajno-crnoj boji, daju mu jedinstven, vrhunski izgled. Dodatno dostupan stakleni krov sa dve ploče dizajniran je kako bi maksimalno povećao staklenu površinu a prostor iznad glave pruža osećaj slobode u vožnji sa otvorenim krovom koja pripadabrendu Jeep. Svojstvo koje se ističe na zadnjem delu modela Compass jesu jedinstvena zadnja LED svetla: svedenog, pravougaonog oblika, ova svetla se stilski ulivaju u zadnja vrata i stvaraju dominantan ali vrhunski izgled koji je odmah prepoznatljiv kao Jeep Compass, i na putu i u terenskoj vožnji.

Za još praktičniju upotrebu, potpuno novi Jeep Compass poseduje automatska zadnja vrata (dostupno u zavisnosti od tržišta) koja omogućavaju lakši utovar prtljaga.

Otmeni dizajn enterijera sa vrhunskim karakteristikama i tehnologijom

Na centralnoj konzoli smešten je ekran osetljiv na dodir od 5,0, 7,0 ili 8,4 inča u sklopu sistema Uconnect. Centralna konzola elegantno integriše funkcije modela Jeep Compass, uključujući menjač, komande sistema Selec-Terrain, elektronsku ručnu kočnicu, komande stop-start sistema (ESS), tastere za kontrolu klime i jačine zvuka, kao i lako dostupne priključke za punjenje i povezivanje medijskih uređaja u sklopu držača na konzoli.

Vozačeva instrument-tabla je pažljivo konstruisana i poseduje 3,5-inčni ili 7-inčni LED ekran za prikaz informacija o vožnji. 7-inčni ekran u boji prikazuje informacije koje vozač može da konfiguriše radi lakšeg pristupa za vreme vožnje i biće standardno dostupan na modelima Limited i Trailhawk.

Napredna, praktična tehnološka rešenja sa potpuno novim info-zabavnim sistemima

Jeep Compass  nudi tri nova sistema Uconnect (UConnect 5.0, 7.0 i 8.4NAV) i pruža komunikaciona, zabavna i navigaciona rešenja koja unapređuju i doživljaj vožnje i udobnost putnika. Sistemi Uconnect 7.0 ili 8.4 NAV poseduju HD kapacitivni ekran osetljiv na dodir i uključuju nove funkcije Apple CarPlay i Android Auto (standardno na verzijama Limited i Trailhawk) namenjene za telefoniranje i upotrebu navigacije bez korišćenja ruku (samo na sistemu 8.4NAV) i glasovno pisanje tekstualnih poruka. Ovi sistemi korisnicima omogućavaju laku integraciju sistema glasovne kontrole na njihovim telefonima i celog spektra info-zabavnih funkcija.

Modeli Compass Limited i Trailhawk takođe poseduju Uconnect 8.4 NAV sa aplikacijom Jeep Skills. Ova aplikacija je jednostavna za upotrebu i pruža indekse specifične za terensku vožnju koji vozačima omogućavaju da prate svoje performanse na stazama.

Najbolja terenska sposobnost u klasi uz dva vodeća sistema pogona 4×4

Najbolju terensku sposobnost u klasi omogućavaju dva napredna, inteligentna sistema stalnog pogona 4×4: Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low, od kojih poslednji ima najniži prenosni odnos od 20:1, a oba mogu da šalju 100% dostupnog obrtnog momenta na bilo koji točak kada za to postoji potreba. I sistem Jeep Active Drive i Active Drive Low 4×4 obuhvataju sistem Jeep Selec-Terrain koji pruža do pet režima – Auto, Snow (sneg), Sand (pesak) i Mud (blato), uz ekskluzivni režim Rock (kamenita podloga) na modelu Trailhawk, za najbolje performanse pogona na sva četiri točka na bilo kojoj podlozi – terenskoj ili kolovoznoj – i po svim vremenskim uslovima.

Compass poseduje zadnju osovinu sa mogućnošću isključivanja i jedinicu za pokretanje motora (PTU), koji modelima sa pogonom 4×4 obezbeđuju ekonomičniju potrošnju. I Jeep Active Drive i Active Drive Low 4×4 smesta uključuju pogon 4×4 kada je potrebna dodatna vuča. Svi modeli 4×4 Compass takođe poseduju funkciju „4WD Lock” koja trajno zaključava pogon 4×4 i vozač je može aktivirati pomoću posebnog dugmeta na komandama sistema Selec-Terrain.

Model Trailhawk poseduje klirens koji je viši za skoro 2,5 cm, zaštitne ploče, zadnju kuku za vuču (prednje kuke za vuču postoje na modelima Trailhawk dostupnim na određenim tržištima van EU kao što su Rusija i Bliski istok), jedinstvene prednje i zadnje maske koje omogućavaju prilazni ugao od 30 stepeni, prelomni ugao od 24,4 stepena i silazni ugao od 33,6 stepeni, agresivne terenske gume od 17-inča i do 216 mm klirensa.

Za još veće terenske mogućnosti, potvrđene oznakom „Trail Rated”, Selec-Terrain na modelima Trailhawk uključuje sistem kontrole brzine (Selec-Speed Control) sa kontrolom spuštanja (Hill-descent Control).

Puna ponuda pogonskih sistema

U cilju zadovoljavanja potreba i sklonosti svih kupaca, potpuno novi Jeep Compass nudi osam kombinacija pogonskih sistema, uključujući dva benzinca, dva dizel motora i dva menjača – devetostepeni automatski i šestostepeni manuelni.

U Evropi, liniju modela Compass pokreću jedan benzinski i dva dizel motora. Ponuda benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 5.000 obrtaja i 230 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4×2, i 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor koji proizvodi 170 konjskih snaga pri 5.500 obrtaja i 250 Nm obrtnog momenta na 2.500 obrtaja, uparen sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4×4.

Paleta dizel motora sastoji se od efikasnog 1,6-litarskog motora MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 120 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja i 320 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja, uparenog sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4×2, i 2,0-litarskog MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 4.000 obrtaja – kada je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem – i 140 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja sa šestostepenim manuelnim sistemom prenosa – oba motora dostižu obrtni momenat od 350 Nm pri 1.750 obrtaja i dolaze uz konfiguraciju 4×4.

Snažnija verzija, 2,0-litarski MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 170 konjskih snaga u kombinaciji sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4×4 (uključujući i režim sa niskim prenosnim opsegom specifičan za Trailhawk) – upotpunjuje ponudu dizel motora za potpuno novi model Compass.

2,4-litarski benzinski motor Tigershark sa MultiAir2 tehnologijom koji razvija 184 konjske snage pri 6.400 obrtaja i 237 Nm obrtnog momenta dostupan je na liniji modela Compass koja je u prodaji van tržišta EU (Rusija, Afrika i Bliski istok) uz slabiju verziju istog motora od 150 konjskih snaga, a oba su uparena sa devetostepenim automatskim menjačem i konfiguracijom 4×4.

Dostupno je preko 70 naprednih bezbednosnih i sigurnosnih rešenja.

Vlasnici novog kompaktnog SUV modela brenda Jeep moći će da odaberu neki od preko 70 originalnih Moparovih dodataka, dizajniranih i konstruisanih tako da odgovaraju raznim životnim stilovima i da zadovolje sve upotrebne zahteve i želje za prilagođavanjem.

Jeep Compass će u julu biti dostupan u izložbenim salonima na vodećim evropskim tržištima uključujući Italiju, Nemačku, Francusku, Španiju, Austriju, Belgiju, Švajcarsku i Poljsku. Uvođenje modela će postepeno uslediti i na drugim tržištima i biće završeno početkom sledeće godine, predstavljanjem verzije sa upravljačem na desnoj strani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *